Laisha_Fly
Thymoquin_Fly

לשדרג את המפלצת הירוקה

מאת: קירה גורנשטיין, טבעונית ומנהלת הבלוג "בנטו נא"
זמן קריאה: 2 דקות
למרות שנדמה שהשייק הירוק כבר חדר למיינסטרים, יש עדיין לא מעט אנשים שנרתעים ממנו. קירה גורנשטיין נותנת 5 טיפים שיהפכו את השייק שלכם למלפצת ירוקה שתתקשו לעמוד בפניה. הכינו את הבלנדרים

צילום: 123RF

PassoverFocus_IN

רובינו מכירים את השייק הירוק – פרי המצאתה של ויקטוריה בוטנקו, משקה המורכב מפירות ועלים ירוקים שמעורבבים עם מים בבלנדר. אך האם שמעתם פעם על המפלצת הירוקה? מסתבר שקיימת גרסה משודרגת לשייק הירוק והמוכר, שנוצרה במיוחד בשביל אותם אנשים שלא מוכנים לשתות את השייק הירוק המקורי בגלל טעמו הירוק.

השייק הירוק נוצר כמענה לצורך להכניס לתפריט יותר עלים ירוקים, כאשר המתיקות הטבעית של הפירות משמשת להסוואת הטעם הירוק של העלים. עם זאת נראה שעדיין יש לא מעט אנשים שנרתעים משתיית השייק למרות כל התועלת הבריאותית שבו.

אז מהי בעצם המפלצת הירוקה ואיך היא פותרת את הבעיה הנ"ל? את המפלצת הירוקה המציאה אמריקאית בשם אנג'לה, שעברה תקופה קשה בחייה וחיפשה מקור אנרגיה וחיזוק כדי להתגבר על מצבה הנפשי והפיסי הירודים. אנג'לה החליטה להרחיב את הנוסחה המקורית של השייק הירוק : פירות+עלים ירוקים+מים ובמקום מים היא הוסיפה חלב צמחי, ובנוסף לפירות הכניסה תוספות להעשרת הטעם והמרקם של השייק. כתוצאה מכך התקבל משקה מתוק, עשיר וסמיך, שהוכתר בשם המפלצת הירוקה.

לאחר שהרגישה שיפור ניכר במצבה בעקבות צריכה יום יומית של המשקה, אנג'לה פתחה אתר שהוקדש למפלצת הירוקה ולמתכונים של הגולשים, שאימצו בהתלהבות את הרעיון והחלו במהרה להמציא מתכונים משל עצמם. נכון להיום האתר מכיל כ-300 מתכונים.

אז כדי שגם אתם תתחילו ליהנות מהשייק הירוק שלכם, קבלו 5 טיפים להכנת מפלצת ירוקה וטעימה:

חלב צמחי – במקום מים, תכינו את השייק על בסיס חלב צמחי כגון: חלב שקדים טחינה גולמית, חלב סויה, חלב אורז, חלב שיבולת שועל וכדומה. החלב מעשיר את טעמו של השייק ומסווה את טעמם של העלים הירוקים.

ירוקים בעלי טעם נייטרלי – אם זו הפעם הראשונה שאתם מכינים שייק ירוק, תתחילו מעלים ירוקים עם טעם עדין כמו חסה או תרד, על תתחילו מפטרוזיליה! עם הזמן, כשתתרגלו, תוכלו לעבור גם לירוקים בעלי טעם חזק יותר.

המתקה – ניתן להוסיף לשייק מגוון ממתיקים טבעיים שיתרמו לטעמו כגון: סטיביה, סירופ אגבה, סילאן, ועוד. כנ"ל גם לגבי תמרים יבשים או טריים.

שחקו עם המרקם – יש מי שאוהב את השייק שלו נוזלי, ויש כאלה שאוכלים אותו עם כפית. הנה כמה תוספות שהופכות את השייק לסמיך ועשיר יותר כגון זרעי צ'יה, פשתן וקוביות קרח. כמו כן, הסמיכות תלויה גם בכמות החלב שתוסיפו למשקה.

שחקו עם הפרופורציות – לא חייבים להקפיד על הנוסחה המקורית של השייק הירוק או ללכת בדיוק לפי הכמויות של מתכון מסוים. גם אם תכניסו פחות ירוקים בהתחלה, העיקר שהתחלתם! עם הזמן תוכלו להגדיל את כמויות הירק.

מתכון של מפלצת ירוקה למתחילים:

1 בננה

1 כוס חלב שקדים (או חלב צמחי אחר)

2 כוסות תרד

כף זרעי צ'יה או פשתן (אופציונלי)

ממתיק לפי טעם

קרח

הוראות הכנה:

להכניס את כל הרכיבים חוץ מהקרח לבלנדר בסדר הבא: פשתן/צ'יה, תרד, בננה, חלב. לערבל על מהירות גבוהה במשך כדקה, להוסיף קרח ולטחון שוב. למזוג לכוס גדולה ולהגיש בתוספת כפית או קשית J

נסו את כל הטיפים שלמעלה ותראו מה אתם אוהבים. תהיו יצירתיים ותתאימו את המפלצת הירוקה לטעמכם! זכרו כי חשוב להנות מטעמו של השייק הירוק כדי להמשיך לשתות אותו ולהנות מסגולותיו.

בהצלחה!

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו