eat well


הרשמו לניוזלטר שלנו ותקבלו בדואר אלקטרוני מהדורה עשירה במידע חם ובטיפים אודות תזונה בריאה

*email:
*
 

לעולם לא נשתמש בכתובת הדואר האלקטרוני שלכם חוץ מאשר לצורך משלוח הניוזלטר שלנו!


 

תזונה בריאותית: טרנד או אורח חיים?

Bookmark and Share

"תזונה בריאותית: טרנד או אורח חיים?"

כיום, בכל פינה נדחת או מרכזית, בכל סופר, מסעדה או קיוסק נתקלים במוצר בריאותי שבעבר היה קיים אך ורק בבתי הטבע. האם זהו טרנד חולף והולך של השנים האחרונות? או שמא זוהי דרך חיים מושרשת?

כבר שנים שמדובר על יותר ויותר אנשים המעוניינים להיראות ולחיות טוב. זהו דפוס התנהגות המשותף לכל בעלי החיים אם כדי למשוך בנות/בני-זוג ואם כדי לשרוד, ולכן זהו דפוס המובנה בנו כיצורים חיים. אם החל משנות ה- 70 דיברו על קלוריות (וכמעט רק עליהם) סביבות שנות ה- 80 וה- 90 הציבור הרחב (מלבד ה"ביולוגים") חישב ודיבר על ויטמינים, ובשנות האלפיים רבים מאיתנו התוודעו למזון אורגני נטול הנדסה גנטית ונטול חומרי הדברה כימיים.

רבים חוששים לעשות את המעבר לתזונה בריאה ומסתפקים, במקרה הטוב, בפעילות ספורטיבית.

מהן הסיבות העיקריות לכך:

א. התדמית - לאלו הצורכים תזונה בריאה קיימת תדמית "לפלפית", "צפונית" ואולי גם נאיבית.

ב. ההשקעה - נראה, לכאורה, שלצרוך מזון בריאותי דורש מאיתנו השקעה מרובה מבחינת הזמן.

ג. נהנתנות - אלה שבצד השני של המתרס אינם מוכנים לוותר על מזון לא בריאותי כי הם רוצים לחיות היטב (לפחות כרגע) וליהנות מהאוכל ("אכול הרבה כי מחר נמות").

ד. השקעה כספית כבדה - האומנם?

הפתרונות:

א. תדמית - תדמית היא משהו שכל בן-אדם בונה לעצמו ומשדר לסביבה. אם אדם משדר מודעות (נגזרת של ידע) אזי כל תדמית מעבר לכך נשברת. במצב זה – למי איכפת מתדמית?

ב. השקעה - כאשר עוברים לתזונה בריאה זונחים את קניות האוכל המוכן ומסעדות המזון המהיר ועוברים לבשל בבית. יש בכלל זמן לכך? בוודאי! לא חייבים לבשל ארוחות גורמה בבית. ישנם מתכונים (דוגמא מצורפת), הדורשים את אותו זמן ההכנה כגון מאכלים מאורז לבן, תפו"א בתנור וכו', רק שהם בריאים יותר.

נזכור רק שהשקעה בזמן מחייבת גם את ההורים לילדים לתת דוגמא ועם כל הקשיים והטענות, גם אותם להעביר לתזונה זו. אז כיצד עושים זאת? ישנן דרכים רבות (מאמר בפני עצמו). מנסים ובודקים מה הילדים אוהבים או לדוגמא מקשטים את האוכל בכל מיני צורות צבעוניות העשויות מירקות טריים.

ג. נהנתנות - זוהי בהחלט ראייה לטווח הקצר. הרי תמיד יהיו כאלה שיטענו ששנים הם אוכלים המבורגרים, צ'יפס וכדומה ועדיין הם בריאים ביותר, אולם בריאות או יותר נכון תזונה זו הינה, כבר נאמר, קופה רושמת. כלומר כל מה שנכנס לגוף מצטבר בסופו של דבר.

ד. ללא ספק מזונות בריאים הם יקרים יותר. אבל אם במקום אוכל קנוי, שאיננו יודעים בדיוק מה הוא מכיל, וכן אוכל תעשייתי, נשקיע בחומרי גלם בריאים אזי לא רק שלא הוספנו שקל לתקציב המשפחתי, אלא אף חסכנו.

ולסיום, מתכון בסיסי שהכנתו מסתכמת כ-25 דקות. המתכון הוא של קינואה עם ירקות.
יתרונו הגדול הוא שמדובר בחלבון מלא כלומר מכיל את כל חומצות האמינו החיוניות לגוף ולכן שווה באיכותו לחלבון מן החי. זאת הסיבה שהינו מהווה תחליף לצמחוניים. חשוב לשטוף היטב את הקינואה למשך כ-2-3 דקות (ולא פחות), כיוון שהקינואה מצופה בחומר מריר המגן עליה מפני חרקים.

החומרים:

1 כוס קינואה לבנה שטופה היטב
1 גזר חתוך דק-דק לגפרורים
1 קישוא חתוך דק
1 פלפל (רצוי אדום) מגורד
1 בצל
1 שן שום פרוסה
2 כוסות מים
מלח
פלפל
כמון
מעט שמן

אופן ההכנה:

מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים את הקינואה השטופה ומערבבים היטב לדקה-שתיים. מוסיפים את הגזר, הקישוא, השום והפלפל למספר דקות כאשר מערבבים כל כמה שניות. מוסיפים מים וכן את התבלינים ומבשלים על אש גבוהה. לאחר הרתיחה יש להנמיך את האש ולכסות את הסיר. הקינואה מוכנה תוך כ-20 דקות עד אשר הינה שקופה עם זנבנב קטן.

בתאבון :-)

לפורום תזונה בריאה

לאינדקס מתכונים בריאים 

הדפסשלח לחברהוסף תגובה
דרונט בניית אתרים