Nadar_Fly
Sunrider_Fly

חכו קצת שיתקרר

מאת: שרי קפלן
זמן קריאה: 3 דקות
למה נבטים מעניקים לנו אנרגיית חיים? למה כדאי לתת לתה להתקרר קצת לפני ששותים אותו ומתי אסור לאכול תפוחי אדמה. עיקרי ההרצאה של ד"ר גדעון רון
himalayaKrem_IN

ד"ר גדעון רון, ישב על הבמה של תיאטרון גבעתיים ופרט את משנתו הבריאותית אבל לקהל שבא לשמוע אותו, המסרים לא היו פשוטים לעיכול. חלקם אף התרעמו וביקשו ממנו "לספק את הסחורה". מה זה אומר? לתת רשימות של אסור ומותר. אבל רון, שועל ותיק, לא נבהל ממחאת הקהל והמשיך באותו קו. בסופה של ההרצאה נדמה היה שגם המתרעמים באו על סיפוקם.

לפי הרפואה הסינית, פתח רון את ההרצאה, כל האיברים שייכם למערכת אחת, בניגוד לגישה הרפואית המערבית שמתייחסת לכל איבר בנפרד ומקיימת התמחויות ספציפיות נפרדות.

עוד אומרים הסינים, שהגוף והנפש הם חטיבה אחת. במערב, כשפרוייד דיבר לראשונה על הקשר בין גוף ונפש, הוקיעו אותו מהקונצנזוס הרפואי. היום החיבור הזה, לפחות בחלק מן החוגים, כבר ברור לכולם.

בחזון של ד"ר רון, הרפואה של העתיד תכלול ארבע חטיבות:

1. רפואת חירום
2. רפואה מונעת
3. רפואה טיפולית, שתהיה מושתת על רפואה סינית, נטורופתיה, הומאופתיה ורפואות משלימות אחרות כדי ליצור הבראה אמיתית.
4. רפואה מכוונת – שתכוון את המטופל ותאמר לו מתי אין ברירה וצריך ללכת לניתוח ומתי יש עוד איזה טיפול טבעי שעשוי לעזור.

לאחר מכן ד"ר רון עבר לניפוץ מיתוסים רווחים: "אין תרופה שמרפאת ! רק הגוף מרפא !" תרופה יכולה במשך תקופה מסויימת לתמוך, כפי שעושים "הקביים" לאדם ששבר את רגלו.

גם החיידקים אינם מחוללי המחלה, אלא התנאים בהם שרוי הגוף. הרי גופנו מאכלס מיליארדי חיידקים ווירוסים באורח קבע – מדוע רק בחלק מהזמן אנחנו מקבלים מחלה ובחלק אחר – לא?

החוכמה היא לקחת אחריות על הבריאות שלנו !

רון מנפץ גם את מיתוס מרק העוף היהודי, אשר יכול להחליף לכאורה את הפנצילין. לכל אורך חייו הקצרים אוכל העוף ומפריש פסולת. כאשר העוף נשחט, הפסולת נתקעת ברקמות. לטענת רון הבישול של העוף במים רותחים מוציא לתוך המים את אותה פסולת, שתנן (חומצה אורית) שהורגת חיידקים.
גם הקוקה קולה, הייתה במקור תרופה לכאבי בטן, היום החומצה הנוראית הזו עשתה את דרכה לכוס השתיה שלנו.

אז מהי בכל זאת רשימת ה"אסורים" של ד"ר רון

• בשר – לא נבראנו קרניבורים, הרי יש לנו כף יד של מלקט, מעיים של צמחונים, אין לנו שיניים של טורף. חישבו, הרי איננו  מסוגלים לאכול בשר שלא בושל, ביצה או חלב שלא עברו חימום/פיסטור, אחרת נחטוף זיהומים קשים. עד עידן המקררים, לא אכלו הרבה בשר. מחלת הגאוט, בה מצטברת חומצה אורית במפרקים וגורמת לכאבים קשים, היא תוצאה של אכילת חלבון רב מהחי.

• קפה, תה ירוק, שוקולד – מכילים קפאין ותיאוברמין, אלקלואידים רעלניים לגוף. אכן קיימים אנטי אוקסידנטים בתה הירוק ובקקאו, אבל האם כדאי לצרוך רעלן בשביל לזכות בהם?

כשהגוף מעביר מסר למוח שהוא עייף וזקוק לשינה, זה נעשה בתיווך מולקולות האדנוזין. הקפאין משבש את המנגנון הזו באמצעות היקשרות לקולטני האדנוזין במוח, מה שמייצר לכאורה תחושת עירנות, כשהגוף זקוק למנוחה.

• עגבניות, חצילים, פלפלים ירוקים  – כדאי להפחית בגלל הרעלן שהם מכילים – הסולנין. בתפו"א לדברי רון, אין בעיה כי אנחנו אוכלים את הגבעול של הצמח. הבעיה היא כשלא מאחסנים אותו בחושך והוא מצמיח ניצנים המכילים סולנין.

•  סירי אלומיניום – כבר ב-1915 יצא מחקר שהראה את ההשפעה הרעילה של חומצת אלומניום אולם הוא נגנז בשנות ה-70 כיוון שהממשל בארה"ב השקיע מליונים במכרות אלומיניום.

• שתייה חמה אינה בריאה – כשאנחנו שותים קפה, תה או שוקו חם בטמפרטורה של 55, 65 ואפילו 70 מעלות –  נכנסת ישירות לקיבה שלנו, ללא ויסות, נוזל שהוא חם מדי ו"מבשל" את האנזימים והחיידקים הפרוביוטיים שבמערכת העיכול. לכן כדאי לשתות משקאות חמים בטמפרטורת החדר בלבד.

• מוצרי חלב – כבר ב-1976 בית חולים בלינסון הוציא מנשר ובו הכתיר את החלב כאלרגן המוביל. מוצרי החלב עשירים בזרחן, שגורם לסידן לצאת מן העצמות. הסידן אינו מינרל ששבוי בעצם. הוא יוצא ונכנס לעצם כתהליך ביולוגי טבעי אבל אכילת קמח לבן, סוכרים ומוצרי חלב ובשר, מאלצים את הסידן לצאת מהעצם כדי לנטרל את החומציות שמכניסים מזונות אלה.

בשלב זה, הקהל איבד את סבלנותו. "מה נשאר לאכול ?" שאלו כולם במקהלה. ד"ר גדעון רון התרצה ומנה את רשימת המזונות המומלצים:

• שקדים קלופים שאינם קלויים – חלבון צמחי המכיל שמונה חומצות אמינו חיוניות.

• נבטים – גוף האדם, על פי הסינים, מורכב מחומר: רקמות, שרירים, גידים וכו' ומאנרגיית חיים ויטאלית – צ'י. הנבטים מספקים לנו, לפי רון, את הצ'י. בזרע שאך נבט יש כוח, ויטליות ושפע חומרים מעצימים. אפשר לאדות את הנבטים. אידוי מגיע ל-96 מעלות ואינו הורס את המזון.

• עלים ירוקים – חשובים לבריאות. הכלורופיל בצמח וההמוגלובין שבדם שלנו הם חלבונים שדומים מאוד במבנה שלהם.

• עשב חיטה ומיץ גזר – טובים כתרופה מרוכזת לא כמזון יומיומי.

תובנות נוספות שחלק איתנו רון על הכשל בקשר שבין תעשיית התרופות והמערכת הרפואית:

• יתר לחץ דם – יתר לחץ דם הוא מנגנון הגנה חכם של הגוף. עם העלייה בגיל העורקים באופן טבעי מאבדים מגמישותם. גם טרשת העורקים הינה תהליך טבעי ונורמאלי. עד עתה לחץ הדם שנחשב תקין עמד על 120/80 . כעת, בלחץ יצרניות התרופות לל"ד, הסף התקין ירד ל- 110/70 כדי שמספר אנשים גדול יותר יידרש ליטול תרופות. לכן, אומר רון, אל תתפלאו כשרופא המשפחה שלכם ינסה לשכנע גם אתכם להתחיל להתמכר לכדורים.

• כולסטרול – חומר חיוני, המרכיב כל תא ותא בגופנו. הסטטינים – תרופות להורדת כולסטרול, מורידות את הייצור הפנימי של הכולסטרול אולם האדם הנוטל אותם ממשיך לצרוך כולסטרול במזונו. כלומר מתקיים מצב אבסורדי בו האחריות עוברת לרופא וליצרנית התרופות במקום שהאדם ייקח אחריות על בריאותו ופשוט יפסיק מלכתחילה לצרוך מזונות שמעלים כולסטרול, במקום לצרוך כדורים שמפחיתים כולסטרול.

• שינה – "לכו לישון", קורא ד"ר רון, לקראת סיום ההרצאה. התקשורת וכל התרבות המודרנית גורמת לנו לישון פחות ופחות. האדם הינו חלק מן הטבע, ומכאן נוסע בפשטות שגם הוא צריך לישון חצי מהיממה!

שרי קפלן סטודנטית שנה ג' לנטורופתיה בקמפוס ברושים, אוניברסיטת ת"א, בוגרת B.A בכלכלה ו- M.B.A במנע"ס באוניברסיטת בן גוריון.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו