Nikui_Fly
bari14_Fly

דיאטה סקסית משגעת

מאת: ליאורה אקוקה גולדברג
זמן קריאה: 4 דקות
מהי דיאטת ה-ph? ליאורה אקוקה גולדברג מסבירה מהם עקרונות השיטה וגם נותנת מתכון לשני משקאות וסלט ברוקולי טעים ובסיסי.
bari14_In

"הדיאטה הסקסית המשגעת" מבוססת על סיפור אישי שהפך לדרך חיים המובילה לבריאות, מימוש עצמי  והתחדשות. הסופרת קריס קאר היא דוגמא אישית מעוררת השראה של אשה צעירה ותוססת, שחלתה במחלת הסרטן ולמרות הפרוגנוזה הפסמיסטית של רופאיה הבריאה. קריס החלה במסע לריפוי עצמי בזכות אומץ ליבה, והיכולות שלה לשבור מוסכמות ולפרוץ אל מעבר לגבולות ולאמונות המקובלות.  תוך כדי התהליך היא הפכה למודל לכל מי שרוצה לקחת את חייו בידיו ולחיות חיים מאוזנים וטבעיים.

מה שמיוחד בספר הוא הכתיבה הקלילה, המשעשעת והמעניינת בנושאים שהם כל כך מורכבים ורציניים. מה שבטוח שלא תרגישו בודדים ב"מערכה", כשתתחילו לקרוא את הספר תראו שאתם לא לבד ושממש בפסקה הבאה מחכה לכם התייחסות אישית (נפשית), והצעות לטיפול ו"ניטרול "השד הפנימי" שלכם, זה שעולה וצץ בתהליכי שינוי ומשבר, כי בינינו הוא היחידי שמפריע ליישם את כל המידע ולהוציאו מן הכוח אל הפועל..

התוכנית התזונתית מלהיבה ויצירתית, היא פורצת גבולות ומרחיבה את הגישה המיושנת שמתייחסת ומטפלת רק בגוף הפיזי. התוכנית בנויה כך שכל הרבדים המרכיבים את האדם מקבלים טיפול והתייחסות ולא רק הגוף הפיזי. הר"מבם לא סתם אמר "נפש בריאה בגוף בריא".

אני מאמינה גדולה בעובדה שהנפש או במילים אחרות העולם הרגשי שלנו מלווה (או מכתיב) את התפקוד הפיסיולוגי והכימי של גופנו ושפשוט אי אפשר להתעלם מהעובדה שכל ריפוי אמיתי הוא סינרגיה טיפולית של כל ההוויה שלנו. התוכנית לוקחת אותנו לתהליך תזונתי ויחד עם זאת מפנה מקום חשוב למה שקורה בפנים (בעולם הרגשי). והמסקנה הפשוטה היא שהצלחה בשינוי תלוייה ביכולת שלנו לטפל ולרפא את כל מרכיבי הגוף והנפש בו זמנית.

קצת על עקרונות הדיאטה ונפלאות ה-PH

בואו נחזור רגע למטבח והתוכנית התזונתית, איזון בן מזונות בסיסיים למזונות חומציים היא מילת המפתח. מדובר כמובן בתוכנית אכילה צמחית דלת שומן רווי ושומני טרנס ועשירה במזונות מלאים, מינרלים, מיצים ירוקים, פירות ונבטים. את המזונות שאנו אוכלים בתפריט היומי ניתן למדוד על פי ערכים בסיסיים או חומציים המדד מסומן ב ph = potential hydrogen.

ל-ph של המזון שאנו אוכלים יש אפקט דומינו שמשפיע על כל תפקודי הגוף לטובה או לרעה. אם גופנו חומצי מדי – נרגיש רע , נשמין ובסופו של דבר נהיה חולים. וכשגופנו בסיסי נרגיש רגועים נינוחים, אנרגטיים ומלאי בריאות.

שיעור קצר בכימיה: החוקר הראשון שגילה את קונספט החומציות הוא הכימאי סורן סורנסן בתחילת המאה ה-20 במהלך מחקר במעבדות "קרלסברג". הוא יצר את מדד החומציות-ph, שמודד כמותית את המימנים בכל תמיסה אורגנית, ריכוז גבוה של מימנים הופך את התמיסה לחומצית וריכוז נמוך לבסיסית.

מה שחשוב להבין הוא שגופנו מתפקד בצורה אופטימלית רק כשהוא בסיסי מעט בטווחים שבין: 7.35-7.45 (מדד ה-ph  נע על סקלה שבין 0-14) המספר 7 הוא נקודת האיזון שבן חומציות לבסיסיות. כשהמדדים שלנו מגיעים מתחת ל-7.35 גופנו מאבד את יכולת קליטת החמצן ויוצר סביבה רעילה וחומצית באופן מיוחד. סביבה כזאת היא מצע נוח להתפתחות מחלות. מידת החומציות בגופנו היא מדד מדויק למצב הגופני שלנו והפוטנציאל לבריאות או מחלה.

איך התזונה הבסיסית משפיעה על האטת תהליכי הזדקנות והתחדשות?

כשאנחנו מגדילים את כמות המזון הצמחי הנא בתפריט היומי ובמקביל מפחיתים או נמנעים לחלוטין מצריכת סוכרים מעובדים, עמילנים, מוצרים מן החי עתירי שומן ומזונות מבושלים או מאודים קלות (חימום הורס ויטמינים ואינזימים) אנחנו משנים את הסביבה הטבעית של גופנו מסביבה חומצית לסביבה בסיסית ורוויית חמצן.

השינוי הזה מאפשר לנו להחלים ולהתחדש. אפשר ליהנות ולהפטר מתופעות כרוניות כמו כאבי פרקים וגב, לחץ דם גבוה, שומנים בדם, סוכר גבוה, בעיות סינוסים וכאבי ראש – הדיאטה גמישה וכוללת גם ירקות מוקפצים קלות ומזון מבושל בכמויות קטנות וזאת כדי להפיק את אפקט ההתחדשות וחיזוק כל המערכות הגופניות. כשאנחנו מזינים את התאים בהרבה ירקות טריים אורגניים, נבטים עשירים באינזימים, שומנים בריאים, ומיצים ירוקים עשירים בחמצן – הריפוי הפנימי משפיע על היופי החיצוני. השיער, העור, טונוס השרירים, אחוז השומן, כל אלה מגיבים מיידית ותוך תקופה של כמה שבועות מתחילים להיראות ולהרגיש צעירים יותר.

מיצ'יו קושי, אבי התורה המקרוביוטית, אמר "כשאוכלים בריא נראים 10 שנים יותר צעירים מהגיל הביולוגי" ואני מסכימה עם כל מילה.

Ph ואנטי אייג'ינג

תזונה חומצית, חיים מלאי סטרס, אוויר ומים מזוהמים (כולם חומציים), ומעט מאוד פעילות גופנית – כל אלה גורמים לנו להזדקן מהר ולאבד את אנרגיית החיים. רבים מאמינים שהתבגרות מלווה במחלות כרוניות כגון סוכרת, מחלות לב, ופרקים. זוהי סטיגמה שמלווה את רובנו ולדעתי איננה מדוייקת.

הגיל הכרונולוגי הוא לא אינדיקציה לגיל הביולוגי – עובדה היא שכשהתזונה משתנה והופכת לבסיסית (הרבה מיצים ירוקים, מזונות על, מינרלים) הגוף מגיב בשינוי ונכנס לתהליך עמוק של ריפוי והתחדשות. גם המראה החיצוני משתנה לטובה, קמטים מתמלאים, גוון העור הופך מאפרפר ודהוי לזוהר, המפרקים גמישים יותר וכאבים כרוניים נעלמים. הצמיגים העיקשים שישבו שנים סביב המותניים נעלמים יחד עם בצקות ברגליים.

לדעתי הטרנד בעשור האחרון של מרכזים לניקוי הגוף מרעלים כמו היפוקרטס צמחו בגלל הצורך הגדול של אנשים בכל העולם המערבי לאזן את התופעות החומציות שנגרמו עי תזונה עשירה בעמילנים סוכרים, ומוצרים מן החי. תוכניות ההבראה המבוססות על מיצים ירוקים ונבטים עם ph בסיסי על פי פרוטוקול ד"ר אן ויגמור למשל הן תוכניות שעוזרות לגוף להפטר מרעלים ועודפי חומציות בגוף ולכן הן עובדות מצויין. 

מהם הסימנים לגוף חומצי?


רובנו נמצאים במצב של אסידוזיס קל, כלומר גופנו נוטה לעודף חומציות כתוצאה מצריכה ממושכת של תזונה מערבית ועם הגיל עודפי החומציות הולכים ומתגברים וכך קורה שתפקודי הגוף הולכים ויורדים (הזדקנות ומחלות).

בהתחלה התופעות קלות יחסית והן כוללות כאבי ראש, השמנה, צילוליטיס, כולסטרול, לחץ דם גבוה, עייפות וכבדות, כאבי גב ופרקים, עצבנות, חוסר מיקוד, אלרגיות, וככל שהחומציות גדלה התופעות הגופניות הולכות ונעשות כרוניות, לאורך זמן גופנו יפתח מחלות כמו מחלות לב, סוכרת, פרקים וסרטן. בעזרת המודעות שלנו לפקטור ה-ph ניתן לחיות חיים מודעים ובריאים יותר.

התרופה הירוקה

התרופה הירוקה היא הטובה ביותר – 2-3 כוסות מיצים ירוקים לאורך היום עוזרים לאזן עודפי חומציות ולהעשיר את הדם בחמצן, יחד עם תזונה של לפחות 60/40 (60 אחוז בסיסי ורק 40 אחוז חומצי. מים מאיכות גבוהה (ככל שהמים נקיים יותר וללא פלואוריד, רעלים ומתכות הם יותר בסיסיים וכך גופנו יכול לספוג אותם ברמה התאית בצורה אופטימלית).

*הערה: צריך לזכור שלא כל הטבעונים והצמחונים בריאים ומאוזנים, מניסיוני לא מעט טבעונים אוכלים יותר מידי סוכרים ופחמימות  ופחות מידי שומנים המכילים אומגה 3 ומינרלים מאיכות גבוהה (כמו אצות ים) והם בעצם יוצרים עודף חומציות בגופם ויוצאים מאיזון. אם כך מילת מפתח לבריאות הוא איזון ותזונת ה-ph מאפשרת לנו לבחור בחוכמה ולהרכיב תפריט אופטימלי.

שייק ירוק

מתכונים בסיסיים נראים כך:


1. מיץ ירוק: גבעולי סלרי, גבעולי ברוקולי, ותפוח עץ ירוק חמוץ.
2.  מיץ ירוק על בסיס מלפפונים, חסה, תפוח עץ חמוץ ונבטי חמניות (את המיץ
שותים כחצי שעה לפחות לפני הארוחה)
3. סלט פרחי ברוקולי ועלי קייל ברוטב אבוקדו ושמן המפ

 

החומרים:

2-3 כוסות פרחי ברוקולי
חופן כוסברה או פטרוזיליה
כף זיתים שחורים
2 כוסות עגבניות שרי
2 כפות בצל אדום קצוץ
2 אבוקדו (קוביות קטנות)
3-4 גבעולי קייל או מנגול (להוציא את הגבעול הקשה) לקצוץ את העלים
1 כף שמן המפ (עשיר באומגה 3)
2 כפות אגוזי מלך
מיץ מלימון שלם ומלח הימליה ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:

מכניסים את כל המרכיבים לקערה חוץ מהעגבניות והזיתים. מעסים את האבוקדו השמן הלימון וכל הירקות עד שהם סופגים את הרוטב ואז מוסיפים את העגבניות והזיתים. מקשטים בכמה אגוזי מלך.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו
  1. משה

    האם אפשר להסביר איך מזון בסיסי שנכנס לקיבה מאוד חומצית לא נסתר?

  2. אורנה

    כשאומרים חומצי או בסיסי מתכוונים לתגובה הבסיסית או החומצתית הנוצרת בגוף לאחר תהליך המטבוליזם, כלומר השפעתו של המזון אחרי שעובד בגוף.
    לדוגמא – לימון שהוא פרי חומצי נחשב לאחד הבסיסיים ביותר, לאחר תהליך המטבוליזם.

  3. אסתר

    מה בדיוק כל כך סקסי ב"דיאטה סקסית משגעת" ? ? ?

  4. חן

    במקומות רבים נאמר כי זה המינון האידיאלי.