Nikui_Fly
bari14_Fly

טעויות נפוצות בשינוי תזונתי

מאת: עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית
זמן קריאה: 2 דקות
כדי לאכול בריא לא צריך לקנות מכשירים באלפי שקלים, לא צריך משכנתא כדי לקנות בחנויות טבע, ולא צריך לקחת קורס בישול ב"תדמור". לאכול בריא זה פשוט וקל, אם יודעים איך לעשות את זה. מעניין אתכם לדעת כיצד?
bari14_In

האם גם אתם עושים את הטעויות האלה?

הרבה אנשים, שכבר הבינו את כוח התזונה הטבעית וההשפעה שלה על הגוף שלנו, רוצים לאכול בריא יותר, אך עושים כמה טעויות קריטיות בדרך, שגורמות להם להיות מתוסכלים ולחזור מהר מאוד לדפוסי אכילה ישנים ומזיקים.

כמה דברים שלא כדאי לכם לעשות, אם אתם מתחילים בשינוי עכשיו:

מכשירים באלפי שקלים

"לאכול בריא זה יקר" – זה משפט שאני שומעת הרבה. וזה נכון. אם קונים בלנדר ב-3500 ש"ח ועוד כל מיני מכשירים באלפי שקלים, אז זה מאוד יקר. אבל האמת היא, שהמכשירים האלה ממש מיותרים, ואפשר להסתדר יפה מאוד בלעדיהם. לי יש בסך הכל 3 מכשירים בבית (חוץ מתנור ומקרר כמובן), שכולם ביחד עלו לי פחות מ-1000 ש"ח. תמיד בסדנאות שלי המשתתפים מתפלאים כמה בריא וטעים אפשר לעשות בלי מכשור מיוחד. המכשירים שאני משתמשת בהם הם:
– בלנדר (שבו אני מכינה גלידות, שייקים, חומוס) – עלה לי 700 ש"ח.
– קוצץ חשמלי (שבו אני מכינה רטבים, קוצצת אגוזים/שקדים וכו') – עלה לי 100 ש"ח.
– ובלנדר מוט (שאיתו אני מרסקת מרקים, מכינה ממרחים, קציצות ולביבות וכו') – עלה לי 160 ש"ח.

מזונות-על

מזונות על אלה בדרך כלל מזונות קטנים ויקרים שמגיעים מקצה העולם. לדוגמא : זרעי פשתן, זרעי צ'יה, זרעי המפ, מאקי ברי, גוג'י ברי, ספירולינה, שלמידע נוסף לגביה תוכלו למצוא כאן, פולי קקאו, פולן, נוני ועוד ועוד. הם כביכול מכילים כמויות גדולות של רכיבי תזונה חיוניים, והתומכים בהם מייחסים להם כוחות על טבעיים כמעט.
חדשות מסעירות: לא צריך לייבא מזונות אקזוטיים מקצה העולם כדי לאכול בריא! ניתן לקבל את כל הרכיבים החיוניים לגוף מתזונה צמחית מאוזנת ומלאה.

צומות / ניקויים

זה לא שאני נגד צומות וניקויים. הבעיה היא שרוב האנשים שעושים צומות או ניקויים לא יודעים מה לעשות אחר כך כדי לתחזק את ההרגשה, ואז הם נופלים חזרה להרגלים ישנים ומזיקים, ובדרך כלל מגיעים אליי כדי לתקן את הנזקים. אני ממליצה, שקודם כל תאזנו את התפריט שלכם ותאכלו בריא, ורק אחר כך, תחשבו על צומות או ניקויים.

תוספי תזונה

כמעט כל אחד שאני מדברת איתו על תזונה מתגאה בפניי שהוא לוקח תוספי תזונה. הבעיה היא שתוספי תזונה הם לפעמים דווקא חלק מהבעיה. הם מכילים כמות מאוד גדולה של רכיבים, שעלולה לפעמים ליצור עודף ברכיבים מסוימים, והעודף הזה עלול לגרום לחסר ברכיבים אחרים. מה גם, שהגוף שלנו לא מסוגל לקלוט כמות כזו של ויטמינים ומינרלים. במזון טבעי, הרכיבים האלה נמצאים בכמויות מזעריות – בכמויות שהגוף יכול לספוג, ומגיעים יחד עם רכיבים אחרים – שעוזרים לפירוק וההטמעה שלהם בגוף.

'כמו' זה לא 'בדיוק'

קשה לנו לוותר על טעמים שאנחנו אוהבים, ולכן, הרבה אנשים שרוצים לאכול בריא יותר, מנסים לשנות מתכונים שהם אוהבים לבריאים יותר על ידי שינוי רכיבים במתכון (לפעמים אפילו רכיבים קריטיים). וכשהטעם הוא לא בדיוק אותו הדבר (ולפעמים אפילו גרוע מזה…), הם מוותרים וחוזרים לישן, המוכר והלא בריא.

אני ממליצה, שלפחות בתחילת הדרך, תהיו יצירתיים, תמציאו דברים חדשים, תיכנסו לבלוגי מתכונים ותגלו טעמים חדשים. לכו על פשוט וקל, לא צריך להיות אהרוני כדי לבשל טעים . באתר שלי תוכלו למצוא קרוב ל-200 מתכונים בריאים וטעימים, ובכל מתכון יש גם תגובות מאנשים שכבר הכינו ואהבו. תתחילו בקטן, ותתפתחו לכיוון שמתאים לכם.

כדי לאכול בריא לא צריך לקנות מכשירים באלפי שקלים, לא צריך משכנתא כדי לקנות בחנויות טבע, ולא צריך לקחת קורס בישול ב"תדמור". לאכול בריא זה פשוט וקל, אם יודעים איך לעשות את זה.

 

עינת שגיא היא מדריכה לתזונה טבעית, שמראה לאנשים כמה קל ופשוט זה לאכול בריא וטעים, בלי תסכול ובלי לוותר על אוכל שאוהבים ולהגיע לתוצאות תוך זמן קצר. לאתר של עינת

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו