eat well

דיאטה

אתר FoodsDictionary יסייע לכם לחשב את הערך התזונתי למתכונים שלכם

אתר FoodsDictionary יסייע לכם לחשב את הערך התזונתי למתכונים שלכם

אם עדיין לא שמעתם על אתר FoodsDictionary - מילון האוכל של ישראל, הגיע הזמן שתכירו אותו. מדובר באתר תוכן ותיק שבו תמצאו כלים נהדרים שיסייעו לכם לשמור על הבריאות ועל תפריט תזונה בריא/דיאטטי
אכילה איטית ומודעת

אכילה איטית ומודעת

כשאוכלים לאט, למוח יש זמן לאותת ששבענו. מנגנון זה נקרא מנגנון שובע קיבה-ראש. כאשר מזון מגיע לקיבה, מתחיל תהליך העיכול והקיבה מאותתת למוח על "מלאות". מאמר בנושא אכילה איטית ומודעת מאת ד"ר שלמה לוי.
דיאטת שלושת השלבים

דיאטת שלושת השלבים

יש שמפרידים פחמימות מחלבונים, יש המהללים את הדיאטה של אורניש ויש מכורים לדיאטת החוף הדרומי. ד"ר דורית יוסף בסדרה חדשה על כל הדיאטות. והפעם: סאות' ביץ דיאט
שבוע הדיאטה הראשון שלי

שבוע הדיאטה הראשון שלי

השבוע החלטתי שתי החלטות אסטרטגיות חשובות: אני יורדת מארטיקי הדיאט כקינוח אחרי ארוחת צהריים וחותכת גם מהבשר (ותודה לגארי יורופסקי). כמות הקילוגרמים שהשלתי מתחילת הניסוי? קילו מאתיים
אורניש: דיאטת הלבבות

אורניש: דיאטת הלבבות

ד"ר דין אורניש היה הרופא הראשון שהוכיח, בשנות ה-80 המוקדמות, כי תפריט צמחוני יכול להביא לשיפור ניכר במצבם של חולי לב. פרק שני בדברי ימי הדיאטות
דיאטה של סטייקים ושמנת

דיאטה של סטייקים ושמנת

היא פותחה לצורך טיפול בילדים אפילפטיים, ונהפכה בשלהי המאה ה-20 לאחת הדיאטות המפורסמות והשנויות במחלוקת ביותר בעולם. התפריט של ד"ר אטקינס – כתבה שלישית בסדרת דברי ימי הדיאטות
השבוע השני: עליתי 600 גר'

השבוע השני: עליתי 600 גר'

בפינת התירוצים: עשו לי שיפוץ בבית. יום האהבה גבה בילוי קולינארי ולקינוח – אין לי את הרצפטורים הנדרשים על מנת להיות מטופלת. בלוג ההרזיה של לימור עברון גילת
מה זה דיאטת שעורה?

מה זה דיאטת שעורה?

שעורה ידועה ממסורות ריפוי שונות כמפחיתת סוכר. הנטורפת יוסי שבח פיתח דיאטה המבוססת על אכילת שעורה בצורות שונות לריפוי סוכרת. כעת הוא מכשיר מטפלים בשיטה שפיתח
לא על המצה לבדה

לא על המצה לבדה

מי שחשב שהמצה היא המצאה יהודית מיוחדת לפסח כנראה לא שמע על המושג 'לחם שטוח' (Flat Bread). 'לחם שטוח' הוא שם של קבוצת לחמים שאינם תופחים. מיקי בן-דור חקר את הנושא וגילויו בכתבה לפניכם.
על קילוגרמים ושקרים

על קילוגרמים ושקרים

יש רגעים בחיים שבהם האמת קשה מדי לעיכול. אז איך מתמודדים? בדרך הכי קלה: עם אוכל. טור נוסף של רוני מייזליש בנושא אכילה רגשית. והשבוע: על שקרים והשלת קילוגרמים

הדיאטה האחרונה

הדיאטה האחרונה

שירלי בר בכתבה מלאת עוצמה קוראת לנו לשחרר את מה שאמרו לנו לגבי דיאטות ולהפסיק לצרוך ממתיקים מלאכותיים, משקאות דיאטטיים שמזיקים לבריאותנו. גופינו זקוק לערך תזונתי מקסימלי- לא מינימלי!
 לאכול את הזיכרון

לאכול את הזיכרון

כולנו אוכלים גם כדי להיזכר: באהוב או אהובה שנהגנו לאכול איתם מאכל מסוים או ברגע מאושר בילדות. וזה בסדר גמור. הבעיה מתחילה כשלא מצליחים לזהות מתי הזיכרון מבקש לאכול ומתי הבטן
הקשיבו לתשוקות שלכם

הקשיבו לתשוקות שלכם

משתוקקים למתוק? למלוח? אולי למשהו מר? ומה בעניין המרקם? האם אתם משתוקקים למשהו רך ונוזלי או פריך ויבש? ג'ושוע רוזנטל מסביר מה עומד מאחורי התשוקות שלנו
הדיאטה האחת והיחידה

הדיאטה האחת והיחידה

לוותר על בעיית המשקל בגיל מבוגר אומר כמעט תמיד להיפרד מן העבר, לסלוח, להתאבל. האם אתם מוכנים לזה עכשיו? רוני מייזליש ממשיך לחקור מדוע אנחנו אוכלים כשאנחנו לא רעבים

מה באמת אוכל אותי

מה באמת אוכל אותי

דמיינו מה זה אומר לאכול במשך 3 שעות, תוך התבוננות אינטנסיבית בכל דבר שאתם מכניסים לפה. רוני מייזליש נזכר ב"ארוחה מודעת" שהשתתף בה לפני 3 שנים בסן פרנסיסקו

למה לעסוק בהרזייה?

למה לעסוק בהרזייה?

אורי מאיר-ציזיק משתף מהחוויות שלו בנושא הרזייה, ומהחשיבות של התבוננות באיך אוכלים ובכמויות, כמו גם במה אוכלים
הדיאטה האחרונה שלי

הדיאטה האחרונה שלי

כדי להשיל עודף משקל ולרפא בצורה עמוקה אכילה רגשית צריך קודם כל לוותר על התקווה שיקרה נס. התקווה הזאת היא מכשול עיקרי לכל תהליך של אכילה מודעת. רוני מייזליש מסביר
הרזייה בריאה בשיטת הרו-פוד

הרזייה בריאה בשיטת הרו-פוד

שירלי בר הפעם תספר לנו על המעבר לתזונה מבוססת רו-פוד ותרומתה להרזייה, מתוך סיפורה האישי. שירלי מציעה לנו אלטרנטיבה לספירת קלוריות ומציעה לנו להכניס לגוף אוכל מזין ובריא ולעבור בהדרגה לתזונה המבוססת רו-פוד.
עשרה טיפים לירידה במשקל

עשרה טיפים לירידה במשקל

בני נחמני ישתף אותנו מניסיונו בטיפים לירידה בטוחה במשקל בתקופת הקיץ שהם בעצם טיפים לפיתוח הרגלי תזונה בריאים ומעבר לאורח חיים בריא. בני ממליץ לנו לאכול מזון שלם קרוב לטבע, לפתח אכילה מודעת והכי חשוב להינות מהאוכל.
שינוי קטן - תוצאה גדולה

שינוי קטן - תוצאה גדולה

מי שנלחם עם משקלו במשך שנים רבות, רוב הסיכויים שהוא אוכל לפחות חלק מהאוכל והארוחות שלו, אם לא את כולן, בעמידה. מאמר של ד"ר לוי מתוך הספר "לרזות מתחילים מהראש" בהוצאת כתר.
לאכול בריא גם בעבודה

לאכול בריא גם בעבודה

רוצים ליהנות מארוחות בריאות, טעימות ומשביעות גם בעבודה? שפע של רעיונות, מתכונים, עצות וטיפים להכנה קלה ומהירה בכתבתה של גלי לופו אלטרץ - מדריכת סדנאות בישול בריא.
הכל אודות לחץ...

הכל אודות לחץ...

לצערינו, בתקופה הנוכחית רבים מאתנו התרגלו לראות בלחץ חלק בלתי נפרד משגרת החיים. אולם, מחקרים אחרונים מוכיחים שללחץ יש השפעות שליליות ארוכות טווח על בריאותנו ולכן עלינו להגן על גופנו מפניהן.
דילמת השפע וחוש הטעם

דילמת השפע וחוש הטעם

מהו חוש הטעם? איך הוא משפיע עלינו בבחירת המזון? האם חוש הטעם שלנו אינו מדריך מספק להנחות אותנו מה אנחנו יכולים לאכול ומה לא? כתבה מרתקת מתוך הספר "דילמת השפע" מאת מייקל פולאן.
רעב הפסיכולוגי והלפטין

רעב הפסיכולוגי והלפטין

הרעב מהווה דחף לאכילה רק בקרב מעטים מתוכנו. את מקום הרעב תופסים איתותים אחרים כמו אירוע חברתי, או רגשות כגון שעמום, דיכאון, חרדה או לחץ. בואו להכיר מקרוב את הלפטין- "עוצר" התיאבון והמודיע למוח שאכלנו מספיק.
המזון: אויב או ידיד?

המזון: אויב או ידיד?

כשם שהביוכימיה שלכם משתנה עם כל מחשבה, רגש או פעולה, כך היא משתנה גם כתוצאה מהמזון והחומרים שאתם מכניסים לגוף.
דרונט בניית אתרים