eat well

רגישות לגלוטן

לחם טבעוני ללא גלוטן, מלא בריאות וכשר לפסח

לחם טבעוני ללא גלוטן, מלא בריאות וכשר לפסח

לחם ללא גלוטן שגם יהיה בריא, גם טבעוני, גם ללא חומרים משפרי אפייה, סיבים סינתטיים או חומרים שקשה להשיג בחנויות, שיעלה יפה, שיהיה אוורירי וטעים - ענת גרינברג מתמודדת עם האתגר!
רגישות לגלוטן, צליאק ושיבולת שועל - מותר או אסור?

רגישות לגלוטן, צליאק ושיבולת שועל - מותר או אסור?

אם אתם רגישים לגלוטן או חולי צליאק (דגנת, כרסת) – אז כתבה זו היא בעיקר עבורכם: בשיבולת שועל אין גלוטן.
אז למה אומרים לכם שיש? מכמה סיבות שיש להתחשב בהן
דיאטה בלי גלוטן – תמצית ועקרונות בסיסיים

דיאטה בלי גלוטן – תמצית ועקרונות בסיסיים

'בלי גלוטן' הפך לביטוי מוכר, ואנשים רבים שלא סובלים מצליאק נמנעים מגלוטן. אם אתם חושבים על האפשרות להוריד את הגלוטן מהתפריט היומי, ריכזנו לפניכם את עיקרי התורה ומתכונים נהדרים
לאכול מאפים מקמח רגיל, ליהנות ולהישאר בריאים

לאכול מאפים מקמח רגיל, ליהנות ולהישאר בריאים

רוצים להמשיך ולאכול דברי מאפה מקמח רגיל ולא לצרוך דיאטה חסרת גלוטן אבל גם להימנע מתופעות הלוואי האפשריות? זה אפשרי. הסבר מעמיק ופתרונות פשוטים
כל הצרות שגורמת לכם אי-סבילות לגלוטן

כל הצרות שגורמת לכם אי-סבילות לגלוטן

אי-סבילות לגלוטן אינה צליאק והיא קשה יותר לאבחון, אך מחקרים עדכניים מראים שהיא הסיבה העיקרית למחלות דלקתיות של המוח ומערכת העצבים: מצבי הרוח, מגרנות והרשימה עוד ארוכה. איך מאבחנים והאם צריך להימנע ממנו?
הקשר בין צליאק ודיכאון

הקשר בין צליאק ודיכאון

מדוע חולי צליאק רבים סובלים גם מדיכאון? מה הקשר בין ספורט וחשק למזון בריא? ולמה תשוקה למתוקים קשורה למצבי רוח? גלו איך משפיע 'המוח השני' על מצבי הרוח שלנו
חיים בריאים ונטולי-חיטה

חיים בריאים ונטולי-חיטה

בדומה לניסיון לנקות את בגד הים שלכם מחול, ייתכן שתתקשו להשתחרר מההרגל לאכול מזון נפוץ זה, שנדמה כאילו הוא נצמד לכל פינה, סדק וחור בתזונה של העולם המערבי
זהירות, אין כניסה לקמח

זהירות, אין כניסה לקמח

למרות מזג האוויר הסוער שהיה ביום שישי האחרון, רבים הגיעו לכנס רגישות לגלוטן, כדי ללמוד איך להתמודד עם הבעיה. הנה כמה רשמים מההרצאות וגם מתכון ללחם נטול גלוטן ומאפינס בלובריז בלי טיפה אחת של קמח
יותר גלוטן, יותר צרבת

יותר גלוטן, יותר צרבת

מחקרים מראים בבירור קשר בין אכילת גלוטן לצרבות. אם גם אתם סובלים מצרבת, ייתכן שכדאי גם לכם להפסיק לאכול גלוטן, ויפה שעה אחת קודם. טעימה נוספת מספרה של ד"ר ליברמן
די לכאבי הבטן

די לכאבי הבטן

שנים של כאבי בטן, שלשולים, גאזים ונפיחויות היו יכולים להיפסק לחלוטין אם רק מוצאים את הגלוטן מהתפריט. מהי מחלת הצליאק ומדוע לא כל האנשים שרגישים לגלוטן סובלים מצליאק. לכבוד הכנס ביום שישי, ד"ר שרי ליברמן מסבירה
השערורייה הגדולה: גלוטן

השערורייה הגדולה: גלוטן

50 אחוז מהאוכלוסיית ארצות הברית סובלים ממחלה כרונית, וכמעט 30 אחוז סובלים מרגישות לגלוטן. אתם באמת חושבים שזהו צירוף מקרים? על הקשר המסוכן שבין גלוטן לסוכרת, דלקת ושיניים רקובות. פרק שני
הגלוטן הסמוי מן העין

הגלוטן הסמוי מן העין

אם נדמה לכם שבגלל שאתם מקפידים על הבריאות ולא אוכלים הרבה לחם אתם מחוסנים מגלוטן, כדאי שתחשבו שוב: חלק גדול מהגלוטן שאתם צורכים הוא סמוי ואינכם יודעים שאתם אוכלים אותו! חלק ראשון

כנס רגישות לגלוטן

דרונט בניית אתרים